1/14
zpět fvpřed zpět fvpřed zpět fvpřed zpět fvpřed zpět fvpřed zpět fvpřed zpět fvpřed zpět fvpřed zpět fvpřed zpět fvpřed zpět fvpřed zpět fvpřed zpět fvpřed zpět fvpřed

Gymnázium Bürgerwiese, Drážďany

Školní dvůr a sportoviště

Novostavba gymnázia Bürgerwiese doplňuje urbanistický ráz centrální části Drážďan. Školní kampus je situován přímo naproti nejstaršímu městskému parku, který byl v 19. století navržen P. L. Lenném. Velkorysý předprostor gymnázia navazuje na dopravní křižovatku Lennéplatz a propojuje školu s veřejnou dopravou. Školní dvůr je současně využíván i jako venkovní učebna rukodělných prací. Robustní lavičky byly navrženy právě k tomuto účelu. Vzrostlé staré stromy další části kampusu propojují budovu gymnázia se základní školou. V jejich blízkosti se také nachází malé hřiště, běžecká dráha a další venkovní sportoviště.
data projektu

místo: Drážďany
klient: City of Dresden
rozloha: 2.8 ha
datum realizace: 2014
partner: Schubert + Horst Architekten, Dresden
architekt: Schubert Horst Architekten, Dresden